VBWebdesign       2015METRO TOURS

Om oss Kontakt oss

Tibet

 4 Dagers mysteriepakke till Lhasa

Tibet er et platå region i Asia , nord - øst for Himalaya, i Folkerepublikken Kina. Det er den tradisjonelle hjemland for det tibetanske folk , samt noen andre etniske grupper som Monpas , Qiang , og Lhobas , og er nå også bebodd av et betydelig antall Han og Hui folk . Tibet er det høyeste regionen i verden, med en gjennomsnittlig høyde på 4900 meter ( 16.000 fot) .

Kulturelle / historiske Tibet avbildet med ulike konkurrerende territorielle krav og Tibet er en autonom region i Folkerepublikken Kina

Tibet dukket opp i det 7. århundre som en enhetlig imperium , men det snart delt inn i en rekke territorier. Hovedtyngden av vestlige og sentrale Tibet ( Ü - Tsang ) var ofte minst nominelt forent under en serie av tibetanske myndigheter i Lhasa , Shigatse , eller nærliggende steder , og disse regjeringene var på ulike tider i henhold mongolske og kinesiske overherredømme .

Økonomien i Tibet er dominert av livsopphold jordbruk , selv om turismen har blitt en voksende industri i Tibet de siste tiårene. Den dominerende religionen i Tibet er tibetansk buddhisme , i tillegg er det Bön som var den innfødte religionen Tibet før ankomst av buddhismen i det 7. århundre e.Kr. og Bön er nå lik tibetansk buddhisme men det finnes også muslimske og kristne minoriteter . Tibetansk Buddhisme er en primær innflytelse på kunst , musikk og festivaler i regionen. Tibetansk arkitektur gjenspeiler kinesiske og indiske påvirkninger. Basismatvarer i Tibet er stekt bygg , yak kjøtt og smør te.

arkitektur

Tibetansk arkitektur inneholder kinesiske og indiske påvirkninger, og reflekterer en dypt buddhistiske tilnærming. Den buddhistiske hjulet , sammen med to drager , kan sees på nesten hver Gompa i Tibet. Utformingen av den tibetanske chortens kan variere , fra roundish vegger i Kham til squarish , fire -sidige vegger i Ladakh .

Det mest karakteristiske trekk av tibetansk arkitektur er at mange av husene og klostrene er bygget på forhøyet , solrike områder som vender mot sør , og er ofte laget av en blanding av stein , tre, sement og jord . Lite drivstoff er tilgjengelig for varme eller belysning , så flate tak er bygget for å bevare varme , og flere vinduer er konstruert for å slippe inn sollys . Vegger er vanligvis skrå innover på 10 grader som en forholdsregel mot de hyppige jordskjelv i dette fjellområdet .

Potala -palasset

Stående på 117 meter i høyde og 360 meter i bredden , er Potala -palasset det viktigste eksempel på tibetansk arkitektur . Tidligere residensen til Dalai Lama , den inneholder over tusen rom i tretten historier, og huser portretter av de siste Dalai Lamas og statuer av Buddha . Den er delt mellom den ytre White Palace , som fungerer som de administrative kvartalene , og de ​​indre Røde Quarters, som huser aulaen de Lamas , kapeller, 10000 helligdommer, og et stort bibliotek av buddhistiske skrifter . Potala -palasset er en World Heritage Site, som er Norbulingka , tidligere sommerresidens for Dalai Lama .