VBWebdesign       2015METRO TOURS

Om oss Kontakt oss

Nyttig å vite

Nyttig å vite om reisen

Hoteller: Ofte benytter vi hotel som ligger sentralt i byer, men ikke alltid. Dette er en helhetsvurdering, noen ganger får vi bedre hotel utenfor sentrum. Andre ganger er det en fordel i forhold til trafikkstøy etc.

Funksjonshemmede: Funksjonshemmede er selvsagt hjertelig velkommen på våre turer, men det er viktig at man kjenner seg trygg på at turen passer. Er du i tvil om dette, - ring oss, så tar vi en prat. Noen turer kan være mindre egnet p.g.a. at det er lagt opp til rusleturer med guide, etc.

Europeisk Helsetrygdkort: Kortet bestilles på www.nav.no eller ditt lokale trygdekontor. Det tar ca 1uke før du mottar kortet etter bestilling. Kortet gir rett til helsetjenester som blir nødvendige under opphold i annet EØS-land. Dekning gis etter reglene i oppholdslandet. Kortet erstatter ikke reiseforsikring.

Pass: an trenger ikke pass innen Norden. For turer i Europa er pass eneste internasjonale godkjente legitimasjon og bør medbringes uansett!

Rabatt for barn: Dette varierer etter de enkelte hotel- og båters regler.

De beste setene i bussen: Ofte får vi beskjed om å holde av fremste plass i bussen p.g.a. bilsyke. Vi kan dessverre ikke prioritere enkelte frem for andre. På turer hvor det er over 30 deltagere praktiseres "rullering av plasser". Dermed får alle sitte f. eks. foran. Er det færre enn 30 vil reiseleder ordne dette enklere.

Ekstraservice: Allergier, cøliaki, sukkersyke eller har du vondt for å gå i trapper etc. Dette kan vi alltid ta hensyn til, ring oss så gir vi hotellene beskjed. Har du gangbesvær og er avhengig av å sitte i bussen ved ombordkjøring eller ut av ferger så byr ikke det på problem, bare reiseleder får vite det.

Guidede utflukter: Så langt det er mulig brukes skandinavisktalende guider. Hvis dette ikke er mulig, vil reiseleder oversette fortløpende.

Reiseleder: For å øke tryggheten og sikkerheten for de reisende er det alltid reiseleder med på alle inntegningsturene til Metro Tours A/S.

Lugar på ferger: Hvis ikke annet er nevnt er det innvendige lugarer med senger på gulvplan.

Hittegods: Metro Tours A/S gjør sitt beste for å skaffe til rette gjenglemte saker. Hvis vi må ettersende gjenglemte ting, forbeholder vi oss retten til å få dekt portoutgifter etc.

Bekledning: Mange spør om bekledning. Generelt er normalt fritidstøy det mest praktiske. I høytider er det hyggelig å pynte seg litt. Det er lurt å ha med badetøy. Mange hoteller har basseng. Se egen informasjon for sykkelturene.

Røyk/ikke røyk/allergi: Er du avhengig av røykfritt rom på hotellene så kan det ordnes hvis du sier i fra på forhånd. Allergirom finnes på en del hotell. Dette må ofte forhåndsbestilles.

Fergebag: Vi anbefaler alle som skal være med på en nattseiling og ta med seg en "fergebag" med det mest nødvendige. Da slipper man og ta med seg kofferten på lugaren for en natt. Bussen blir alltid låst når sjåføren forlater den.

Sykkelturer: Våre turer er lagt opp med tanke på at flest mulig skal kunne delta. De fleste løypene våre er lette å sykle og vil passe for de aller fleste. Alle løyper har noen bakker, slik er det overalt i verden. Vi legger opp til størst mulig frihet for den enkelte.

Husk også å ta med: vannflaske, regntøy, varm genser, sykkelshorts, solkrem og solbriller. Europeiske helsetrygdkort og obligatorisk reise- og ulykkesforsikring (forsikring kan kjøpes av Metro Tours).

Sykkelturer inkluderer også: Sykler, transfer t/r flyplass og helpensjon på alle våre sykkelreiser i alle land. Norsk guide dersom det er over 12 gjester pr. tur. Lokalguide har vi med på alle våre reiser. I de fleste land har vi også inkludert drikke til maten hver dag (lunsj og middag). Vi har også inkludert inngangspenger til vingårder, museum, kirker, møllebesøk osv.

Om syklene: Vi bruker moderne sykler som offroad/ hybridsykler/ bysykler. Vi har alltid med følgebil som har med reserveutstyr, bagasje og også lunsjen dersom det er picnic den dagen. Syklene har som regel sidevesker eller bagasjebrett til feste av veske/sekk og som oftest frontveske eller kartholder samt flaskeholder. Kunden må selv ta hjelm med fra Norge, dette gjelder på alle sykkelturene våre.

Valuta: De fleste land vi har reiser til bruker EURO, men i en del land er ikke Euro gangbar valuta, dette gjelder følgende land:

Polen: Polske Zloty

Ungarn: Ungarske Forints (HUF)

Russland/Hviterussland: Dollar og annen vestlig valuta

Nord Korea: Kun Euro

Sist, men ikke minst

Landene vi besøker har mange forskjellige tradisjoner og skikker som er annerledes enn det vi er vant til her hjemme. Ta skikken der du kommer, det er en del av ferieopplevelsen.