VBWebdesign       2015METRO TOURS

Om oss Kontakt oss

Kroatia

Senior dansetur til Makarska i Kroatio


Trivsel og velvaere I Kroatia


Kroatia er en sentral europeisk og Middelhavet land , grenser til Slovenia i vest, Ungarn i nord, Serbia i øst og Bosnia -Hercegovina i sør. Nyttig Kroatia har en lang maritim grense mot Italia i Adriaterhavet .

Disse grensene totalt 2028 km til sammen .

Kroatia har en merkelig form ( ligner på en croissant) - lik ingen andre land i verden - som kommer som et resultat av fem århundrer med utvidelse av det ottomanske ( tyrkisk ) imperium mot Sentral-Europa (selv om Kroatia aldri ble erobret av tyrkerne ) .

Kroatia dekker et areal på 56,691 kvadratkilometer og har en befolkning på rundt 4,4 millioner mennesker ( 2001 folketellingen ) .

Rundt 90 % av befolkningen er kroatiske ( de fleste av dem er katolikker ) , men det er nyttige serbisk, bosnisk , ungarske og italienske minoriteter .

De viktigste befolkningssentra er Zagreb , hovedstaden ( med en befolkning på i underkant av 800 000 ) , Osijek i nordvest, og havnene i Rijeka og Split i sør.

Det offisielle språket er kroatisk, som er skrevet i det latinske skriptet.

Klimaet er Middelhavet langs Adriaterhavskysten , som betyr varme, tørre somre og milde vintre , med 2600 soltimer i gjennomsnitt årlig - det er en av de mest solrike kystlinjene i Europa!

I det indre av landet , klimaet er kontinentalt med varme somre og kalde , snørike vintre.